Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
 |
« : 26 Ekim 2008, 17:58:44 » |
|
18 Ekim 2008 Cumartesi seher vakti,Aksaray'dayım.
Sessizliğin hakim olduğu atmosferi,arzı,minarelerden,semalara yükselen,bir birinden güzel,sanatla icra edilen "Ezan nağmeleri" dolduruyor.
Böyle bir vakitde hülyalara dalmış yürüyorum sokakda.Ve "Valide Sultan Camii'ne" götürüyor ayakları bu fakiri.
Avluda ilerliyorum,dışarıda iki kişi bir şeyler tarif ederler bir birlerine.Galiba cami avlu kapısını soruyor biri?O saatde bütün kapıları açık değildir,güvenlik açısından.İşaretle girişi tarif ediyorum,bu arada Mabed'e girmiştim.
Ecdadımız,Mabedlerimizi inşa ederken,taş,mermer kullanmış malzeme olarak,sanatını katarak.Taş kullanmış ki,bu mabedlerde "taş yürekler" yumuşasın diye.
Sayıları 9-10 u bulan cemaatla alınlar secdede buluştu,Yaradanla...
Çıkarken düşünüyorum,mesaiye bir saatden fazla vakit var,işyerim buraya çok yakın. Bir an dedim,kendi kendime:
-Gel oğlum Ali Rıza,şurdan çık,Ordu Caddesini takip ederek,Veznecilere ulaş,ordan gidersin işine.Gayem,İstanbul'un sessizliğine arkadaşlık edip,benim sessizliğimle buluşturmak.
O esnada bir ses,dönüyorum,caminin girişini soran kişi.( Meyre'limi? kim mi? Sıkılmazsanız anlatayım)
Buyrun diyorum:
Ben Azerbaycan'dan geldim,Sultançiftliği'nde akrabalarım var,nasıl giderim oraya! Hoş geldin,istersen yardımcı olurum,çünkü o yöne gidiyorum bende.Karşılıklı bakışlarımız tamam,oldu,gidelim dedi adeta.(ben arkadaş olacakken,arkadaş ben olmuştum)
Ve dönüyoruz,Valide Sultan Camiisini,Pertevniyal Lisesinin caddesini takip ederek.Yürüyoruz,hülyalardan uyanmış iki aşık olarak.Bir an 1970'li yıllara götürdü bir fırtına bu fakiri.
Demirperde, Esir Türk Dünyası ve Ezanların buz tuttuğu minarelere.Göz yaşımı içime atarak,burnumun direğini sızlatarak.
Bir an dedim ki,"bu fakir yıllardır,sizin hikayelerinizi,şiirlerinizi okudu,sizin adınıza birşeyler yapmış olabilmek adına...
Türkülerinizi söyledi:
Vefalı Türk,gelmiş yine, Kurban Türk'ün Bayrağına..
"Bir Millet,iki Dövlet" ne güzelde söylemişti,Rahmetli Haydar AliTürkoğlu(Aliyev)
Yürüşümüz bu şekilde devam etti,taki otobüs-tranvay,şehitliğe kadar.
Benim için zahmatlara gatlandın,helal et hakkını,Azeri lehçeli Türkçesiyle.Olur mu,ne demek,keşke bir yemek yeseydik barabar?
İnşaallah yeriz yemek de,Cennet de barabar!
Fakirin dilinde dile geldi,İnşaallah!
Ümmeti Muhammed,Müslüman Türk olmak adına,bir gül,bir demek suna bildiysek Nebiler Nebisine..
Bunları paylaşacak sevgili Aliçerçilerim de varsa.
Şükranlar olsun,Ey Gözel Allah'ım!..
|
|
|
|
|
|
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2008, 18:00:26 » |
|
-------------------------------------------------------------------------------- 26 Ekim 2008 Pazar,saatler geri alınmıştır,ta akşamdan. 05 de sokağın yolunu tutmak için çıkıyorum,Z.Burnu'nda misafir olduğum hane-i saadetden..
Şaban ağa; hayatımın en genç zamanlarının hatıralarıyla hem hal.Dikilitaş,Çarşı Camii... Ve, davet var minarelerden,gönüllere,eda edilsin kulluklar vaktinde.
Göğüs hastahanesine kadar,bana eşlik eden yağmurla yürüyorum,ıssız cadde de.Bineğim gelmiş,sanki özel şöforüm kapıyı açıyor,nereye gitmek istersen?
Plan mı,zamanım ölçüsünde ne yapabilirim,08 de nöbet devralacağım,Bayrampaşa'da?(saat 06:30!) Eminönü bineğine ilişip,Topkapı surlarıyla selamlaşıyorum,nasıl selamsa.Aksaray'a ulaşmıştım ki,bir aşina yüz var,yakınımda.Birol Demirtaş,Gündüğün sakinlerinden Ali Demirtaş'ın yiğidi,o da mesaiye gidiyor Taksim'e!
Taksim,taksim bana ne düşer taksim?
Mecidiyeköy hedefime alınmıştır,çoktan.Harbiye,Askeri müze,Radyo evi ve Osman bey..
Buralarda Menzilli hanımefendi ikamet etmektedir,akrabalarıyla.Gıyablarında selamlar gönderiliyor,güz yağmurlarıyla!
Gazi Mustafa Kemal Paşa'mızın emrine amade olmuş evi de selamlara dahil ediliyor.Bütün haşmetiyle Şişli ve mübarek mabet,olsun sana da essalamü aleyk.
Bu defa bineğim "metrobüs",istikamet Edirnekapı,ne kapılar,ne anahtarlar var,tarihe çıkan bu güzeragah da. Eyüp Sultan Hazretleri, hakim tepede Mareşal Mustafa Fevzi Çakmak;olur mu,selam çakmamak?
Essalümü Aleyk ey ehli iman...
Ve Şehitlik:
Şuhedaların,Devlet-i Ricalin,Ulemanın,Gurebanın yurdu,uğramadan geçilir mi,Fatihasız,duasız... Onlar değil asıl biz diriler muhtacız dualara! Mehmet Akif Ersoy şahsında dillerde niyaz oldu dualar.
Sultançiftliği tranvayı bu kez bineğim.nöbet teslim alınacak,vardiya-ı geceden!
Esselamüaleyküm,Arzum/Feliks Güvenlik!
Kart basılınca saat konuşuyor tam 07.38...
Yağan yağmura,selamlarla yağan güz yağmurlarına rağmen ıslanmadım,ıslanamadım.
Bilmem sizleri ıslatabildim mi,bu paylaşımımla?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2008, 18:03:22 Gönderen: Ali Rıza Özaslan »
|
|
|
|
|
|
Ramazan Oğuz
|
 |
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2008, 18:48:57 » |
|
Abi eline sağlık. Sanki bende sizinle beraber geziyormuşum gibi oldum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Gür Teke
|
 |
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2008, 20:49:26 » |
|
Buralarda Menzilli hanımefendi ikamet etmektedir,akrabalarıyla.Gıyablarında selamlar gönderiliyor,güz yağmurlarıyla!
ne güzel bir gün geçirmişsiniz..gercekten çok hoş bir paylaşım olmuş..emeklerinize saglık....benide hatırlamışsınız..çok teşekkür ederim..bizdende size selamlar olsun abi..
|
|
|
|
|
|
Güven tek kullanımlıktır
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2008, 14:26:02 » |
|
30 Ekim Perşembe 2008
Düğün davetiyesi vermek için Bekir Kayabaşı agabeyimin hane-i saadetlerine,kapı ziline dokunuyorum ki,sesini duyayım,sesleneyim derken: -Kimsiniz? -Aç gapıyı benim! Kapı açılmış,karşı,karşıya,göz,göze gelmiştik,hoş-beş,gucaklaşma ve odaya giriyoruz barabar ki,yengemiz Nevin hanımefendi de,hoş geldiniz,hoş bulduk.(Yengemiz Tekirdağ'lıdır)
Bekir agabeyim,hanım birer kahve yaparsın artık bize,tamamlamamıştı ki sözlerini:
-Yaaa,belki benim garnım aç,bu gayvede ne ola ki,iç ve galk git der gibi,diyorum.Bir an dıkıcık tuhaf olur gibi oluyoruz,hep barabar,lakin hemen toparlanıyoruz:
-Ne demek Rızam,yemeğin lafı mı,olurmuş der Bekir agabeyim!
-Yok agabey olur mu,aramızda teklif açlık-tokluk adına,bu muhabbet samimiyettendir,dostlar,köylüler arasında.
Ellerine sağlık gayvefelerimizi ikram ettiler,ettiler de ne ettiler?
Bekir agabeyim demez mi: Rızam iyiki geldin,uzun zamandır gayfe içmemiştim.
-Bir kahkaha kopardık ki,sanki Ötedağdan yankılanır gibi...
Bekir agabeyimizin,cümle meyre com luara sevgileri,selamları var...
*** Eve dönüş yolunda,Bahariye Caddesi başında,aşina bir sima,acaba mı? Sedaa,karşılıklı bakışmalar,hatırladın mı,Rıza abim,akşam anneniz yazmıştı siteye Caddebostandayım diye...
-Tamam,tamam,hatırlamaz mıyım? Fatma ablama,eve selamlar,saygılar...
*** Ne dersiniz? Kadıköy'de,yaşamıştık,yaşatmıştık,dıkıcık da olsa,köy,köylü özlemini dindirmiştik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2008, 21:52:51 » |
|
Yarı nadaslı bir günü değerlendirmek üzere bineğimle çıkıyorum seyri sefere,Üsküdar,Örnek Mahallesine doğru. Çolağın Rıza dayım(Ayakkabıcıdır Bozgır'da) ve Fatma halam köyden gelmişler,bilvesile çocuklarının yanına.Hoş-beş edilip,hal-hatır sorulup,gönüller alınmak için.
Yarenlikler uzadı,uzadı,uzadı ki,zil çaldı,gelen de kim acaba?Balıkesir'den oğlu emekli astsubay,Mehmet Erdoğan'dan gayrısı değildir.
Tam bir köy odası yarenliğine dönüşmüştü sohbetimiz.Kah Dayı alır sözü,kah Mehmet astsubayım,arasıra söze girer Fatma halam,Havva ablam,manevra yaparcasına tabii ki bir de bu fakir.
Bu esnada Irza dayım yeni,yaşanmış bir hikaye patlatır "Aziz Ali " dayından. Aziz Ali dayı,Bedderesi'nde seyyar satıcılık yapmaktadır,ekmeği taştan çıkarırcasına adeta.Bir ara Zabıtalarla başı beladadır.Bir iki varıştırmıştır Zabıtaya.O esnada hemen kendini kamufle etmek adına,tabiri yerindeyse tüyer oralardan.
Yakındaki bir karakolun önünü mekan seçer kendisine,beladan kaçmak,izini kaybettirmek adına. Ve açar elini,dil söylemez,boynu hafif kıvrılmış vaziyette.Kim şüphelenecek ki,bu haldeki,Meyre'li Aziz Ali dayıdan... Adeta destan olur,anlatılırmış,yıllarca köylülerimiz arasında Aziz Ali Dayının bu halleri...
Saat 14 gibi başlamıştık yarenliğe,tadı damağımızda kaldı,olmuştu 17:30 saat...
Irabbım rahmet eyleye,gani,gani Aziz Ali dayımıza ve cümle geçmişlerimize...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2008, 09:47:48 » |
|
Fırtına sonrası,rahmet deryası Zırrrrrrrrrr,uyan be arkadaş 05:35,dalma gaflete,uyan ki eresin esenliğe.Koruyucu "silah"ı kuşanıyorum,bir de Amasya elması,çatır,çutur sesleri,sessizliğni gideriyor adeta dünyanım. Ve," Marmara Üniversitesi,Saliha Kulaksızoğlu Camii " ne getirmiş sessizlik,ses olmak için dertlerimize,deva olsun hastalıklarımıza,cümle Ümmeti Muhammed'in. Eda olunmuş taatlar,mukabele takviyeli,sebilden içmişim girişte bir bardak suuu,çıkışda dahi ihmal etmedim nimetini Yüce Mevlam'ın! Yürüyorum sessizliğine inat sokakları geride bırakarak,çoktan gelmişim durağa.Bineğim almış bir kaç kişi,İskele meydanındayım,Kadıköy'de.. Saat 07:00 meydan sakin,fırtına sessizliğinde,yağmur,rahmet yıkanmışlığında,Martılar bir başka uçuşuyor,vapurlar sakin,sakin yanaşıyor İskeleye.. Yazılmış pankartlar günlerin manaları yüklü: "Öğretmenler Günü Kutlu Olsun" * "Yoksula kurban olsun Kurbanlarınız" Hiç sabahın bu saatlerinde çıktınız mı,İstanbul'la buluşmak,konuşmak,yaşamak için sessizliğinde,anlamalı seslerini,Güzel İstanbul'un? Denemeye değer mi,uykusuz kalmak pahasına? Karacaahmet mezarlığında,Şakirin Camii, ne de şık olmuş,yakında hizmet vermek için,son rutuşları yapılıyormuş. Ve "Boğaziçi köprüsü!" O ne muhteşemlik,harikalar diyarı ki;sağımda altundan kolye gibi,selamlıyor "Fatih Sultan Köprüsü.." Solumda,ötelerden göz kırpıyor adeta "Topkapı Sarayı,Ayasofya,Beyazıt Kulesi,Dolmabahçe Sarayı!.." Durulmuş dalgalarından denizzzzzzzz...Çarşaf misali ütülü,hafif kırışıkları olsa da.Tekneler çıkmışlar,gubarırlar,Hindilere,Mısırgalara nazire yaparcasına,dingin denizde.. Metrobüs hat inşaatını es geçebilir miyim,paylaşmadan sizlerle?Son hız devam ediyor,bizlerin ve İstanbul'un iki yakasını yakınlaştırmak için bir an önce bitirmek adına.. Henüz yeni yeni ışıklarını bırakırken güneş İstanbul'umuza,geçiyorum Çağlayan,Okmeydanı,Darulaceze..Haliç selamlıyor sağlı-sollu mekanlarla,pırıl-pırıl,berrrak mı berrak deniziyle,Yavuz Sultan Selim Camii ile,Türkün hoş görüsünün timsali, o kadar ihanet görmesine rağmen,dim dik ayakda Patrikhane.Fırtına sonrası-rahmet deryası, yeşiller içinde Eyyüp Sultan Kabristanı... Nöbet yerime giriş kartını geçiyorum saat 7.30. Ne dersiniz bu kadar zaman diliminde ne kadarını görebilirsiniz,gündüzün tantanalarında Güzel İstanbul'umuz? Ben mi,daha izaha lüzum var mı,okudunuz,şahit oldunuz? Düşünür müsünüz hala!.. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2008, 21:51:40 Gönderen: Ali Rıza Özaslan »
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2009, 19:09:06 » |
|
8.ci bozkır.net İstanbul buluşması
22 Şubat 2008 Pazar günü bir güzellik daha yaşadık,bozkır.net üyeleriyle.Ayazlı bir hava,ılıman olmuştu Üsküdar iskelesinde.Sılayı rahim,hasbihal,buluşma ne derseniz deyiniz.Kazananı bizlerin olduğu zaman dilimleri.
Kimler vardı mı?Ali Ulvi Ülker hocamız,Mustafa Navruz,Osman Yılmaz,Ali İhsan Çiçek,Abdullah Pehlivan ve Mustafa,Emrah. Hemen iskelenin yanındaki çay evini mekan tutmuştuk.Dışarıdaki ayazlı havaya kinaye,sım sıcak duygular sarmıştı bizleri.
Yudumlanan çaylar,adeta sıla özlemimize melhem olmuştu.İki saat ne çabukda geçmişti,farkettirmeden.Şöyle bir Bozgır değerlendirmesi,internet hayatı kritikleri ve vedalaşmak,yine buluşmak üzere temenniler,dilekler.
Bir avuç Bozgır'lı boğazı, Çarşamba çayı gibi tasvir ederek,bizim oraları yadettik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2009, 18:05:33 » |
|
Bu gün kurban bayramının son demleri.Saat 11 gibi Bahçelievler'e gitmek niyetiyle yola koyuluyorum.Metrobüs sayesinde kolay bir yolculuk neticesinde amacıma ulaşıyorum.
Malumunuz,Bozkırlılar Vakfı'nda,Aliçerçi derneğimizin bayramlaşma buluşması var.Hem Bozkırlılar Vakfını ziyaret,hem de Aliçerçi'li dostlarımla bayramlaşmayı paylaşmak adına buradayım. Bozkırlılar Vakfı,Bahçelievlerin güzide bir caddesine çıkan bir o kadar güzide bir sokağında,güzide bir mekan.Bozkırımızın güzide insanların tarafından,yine Bozkırımızın güzide insanlarına hizmet adına kurulmuş.
"Delikanlılık yaşına" ulaşmış bu gaye uğrunda.Vesile olanları şükranla yad ediyorum.
Kapı açık,hemen içeri giriyorum ki,aşina bir kaç sima.Kadıköy'den,başkanların,başkanı Abdullah Yüksel ağabeyimiz,Ramazan Oğuz kardeşimiz,Zeytinburnu'ndan bizim meşhur "Bozkır Erkek Kuaförü" Ahmet Uçar dostumuz.
Ağustos 2009 Pikniğinin CD sinin seyri,aldı götürdü bizleri topraklarımıza.
Derken gönlü ve bedeni Aliçerçi sevdalısı yiğit insanlarımız teşrif ettiler.Kimler yokdu ki: Avcılar'dan Osman Ergün dayımın mahdumu,ağabeyim,öğretmen Emin göründü.Bitti mi? Bozkırımızın medarı iftiharı,Kültür-sanat elçisi,hizmetgarı,namı diğer "Aslan Mustafa'sı" şereflendiriyor meclisimizi.
Abdullah Yüksel başkanımız günün önemine binaen söz aldı.Köylüleri ile karşılıklı sohbet eyleyip,dernekleri için görüş-alış verişinde bulundular.Hasretleri yudumlarcasına servis yapıldı çaylar.Toplu bayramlaşma icra edildi. Hamaratlı çaycılarımız,servisçilerimiz hizmetlerini kusursuz ifa ettiler.(Ramazan Oğuz,Ahmet Uçar) Dönüş yolunda devam etti sohbetimiz,Bahçelievler'den,Kadıköy'e kadar.Dört,beş saate sığmıştı bütün bunlar.Gönülün sığdığı yerlere neler sığmaz ki!..
Bu güzellikleri yaşamamıza vesile olan,Vakıf ve Dernek yönetimlerine şükranlarımı arz ediyorum.Veee;bunlara sahip çıkıp,desdek olmaya davet ediyorum cümlenizi.
Bayram çoşkusunda yaşanacak,bayramlarla bezenmiş ömürler duasıyla..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2009, 10:29:51 Gönderen: Ali Rıza Özaslan »
|
|
|
|
|
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2009, 20:30:31 » |
|
muhabbetinize muhabbet Ali Rıza kardeş gözlemleriniz için teşekkürler buluşmayı tertipleyenlere ve gelen hemşerilerimize sonsuz saygılar mevlam devamınada gitmek nasip etsin inşallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
Sülale: Iskenderel
|
 |
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2009, 21:53:10 » |
|
Ali Rıza Bey, edebiyatınız ve yüreğiniz ne kadar zenginmiş. Bir pencerede bize açtığınız için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2009, 22:59:19 » |
|
Ali Rıza Bey, edebiyatınız ve yüreğiniz ne kadar zenginmiş. Bir pencerede bize açtığınız için teşekkürler...
Teşekkürler,hayat bir yönüyle de edebiyattır. Akıcı ve sürükleyici. muhabbetinize muhabbet Ali Rıza kardeş gözlemleriniz için teşekkürler buluşmayı tertipleyenlere ve gelen hemşerilerimize sonsuz saygılar mevlam devamınada gitmek nasip etsin inşallah
Teşekkürler,etliekmekçide ne zaman buluşacağız?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2009, 18:10:03 » |
|
18 Aralık 2009,Cuma günü.
Beşiktaş'dayım,bir vesile.Buralara gelmişken,Karaköy,Hudud Sağlık'da,Şübe Müdürü,Bozkır delisi,sevdalısı,kültür elçisi Ali Ulvi Ülker hocamızı ziyaret etmemek olur mu?
Ada çaylarını yudumlarken,aldık başımızı gittik,taaa Bozkır'a,Meyre'ye.Mustafa Yüksel abimizi yakınen tanıyan üç arkadaşı da var,aynı çatı altında.
Kasım Yüksel Bozkırlı dayımızı yad ettik bu vesile.
Fotoğraf makinesi bataryası alacağım konu edildi.Karaköy yer altı geçidinde bu tür ürünleri satan Meyre'li bir mağaza var dedi hocam.Kartını takdim etti.
"Kültür diliyle Bozkır" adlı kitabının meyre com a konulmasını konusunda müsadesini aldım. Selahattin kardeşime iletmiş olayım.Müsait bir zamanda sitemize kazandırabilirse çok hoş olur.
Yeraltı geçidi,adı geçen mağazaya ulaştım.Kişilerin enlerine bakarken bataryayı soruyorum.Mevcutmuş,fiyatı alındı,150 lira.Tabii pazarlık sağlam:
-Bozkır'lıya ne olur? -130 lira. -Peki Meyre'liye? -Abi patronlar Meyreli,90 lira. -Pekii kredi kartına taksit,Meyre'liye olmaz mı,olur,olur?100 Liraya dört taksit yapılır.İşlem bitmiş sıra köylümüzle tanışmaya gelmiştir:
-Köylüm soyadın ne,kimlerdensin,dedeyin adı? -Şafak Çalık,dedemin adı Hüseyin. -Haaa Tat Hüseyin dayı. -Evet,evet.Mehmetağanın oğluyum,annem Aliçerçi'li(Rahime,Irağma)Köylüme bir çay ikram edeyim,çayları yudumlarken köye uçtuk bir an.
Bu anları meyre com da paylaşacağımı söylerek vedalaşıyoruz.
Sirkeci'ye geçtim,SGK(Sosyal güvenlik kurumuna) uğrayıp bir evrak bırakdım.Vapura dönüş yolunda zaman müsait,Doğu Banka şöyle bir göz atayım.Tabii ki bataryayı sorayım,fikir edinmek için.
-Bu bataryadan var mı,varsa ne kadar? -Var,hemde orjinal Sony,45 lira.
Birkaç dükkana daha soruyorum,40 liraya kadar bırakan var.Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Meyre'li,Meyre'liye kazık atmaz,lakin bu işin gerçeğine ulaşıp,gönlün rahat etmesi lazım mı,tabii ki,tabii ki?
Galataköprüsünü geçerek mağazaya döndüm.Selamdan sonra hemen konuyu izah ettim:
-Köylüm olamaz,orjinal Sony değildir.Çakma,taklid üründür.İstersen ben de verelibilirim,dışardan getirteyim.
-Hımmm,güzel.Keşke baştan beni uyarsandın,taaa Eminönü'den döndüm.Bu tür konularda müşterilerini aydınlatmasını paylaştım.
-Haklısın abi,bundan böyle aydınlatmaya çalışacağım.Yanlız içim rahat değil,bu olaydan ötürü. -Ben ikna oldum,rahatım,lütfen rahat ol sende!..
Her şeyde bir hayır vardır.Ahh niye resim çekilmedik diye hafıylanırken,geri dönüşüm vesile oldu,resimleri çekildik,meyre com da paylaşmak üzere.
Bu kısa zaman diliminde yaşadıklarımdan köyüm ve köylüm adına ne kadar mutlu oldum.
Bu paylaşımı okuyunca sizler de mutlu olursunuz İnşaallah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2009, 21:00:10 » |
|
alirıza kardeş siz günlük yazarda bizler mutlu olmazmıyız eline sağlık meyreli toprağımızada hayırlı işler ne mutlu bozkırlıyım diyene / ( ÖNCE TÜRKÜM DİYENE )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #14 : 04 Ocak 2010, 07:47:58 » |
|
03.Ocak.2010 Pazar günü Öğle namazını müteakip Bahçelievler- Basın Sitesi Miraç Camiinde Mevlit okutulacak ve Aşure ikram edilecektir.
Bozkırlılar Vakfı Yönetimine şükranlarımı sunuyorum.Geçmişlerimizi rahmetle yadetmek,yaşayanlarımızın bir araya gelmesi adına...
Yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle,sağlıcakla kalınız efendim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|