Ayşe Teke
|
|
« : 30 Haziran 2008, 18:47:48 » |
|
SEVGİLİ ALİÇERÇİLİLER..HATİM BAŞLATSAK NE DERSİNİZ?
|
|
|
|
Zaman, Birlikten Kuvvet Doğurma Zamanı Değil; Zaman, Tek Başına Dimdik Ayakta Kalabilmeyi Başarma Zamanıdır...!!!
|
|
|
Ayşe Teke
|
|
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2008, 11:13:37 » |
|
22 kişi bakmış ve tek kelime yazmamış..ölmüşlerimize hatim yapmak çokmu zor? hadi bi cevap yazın başlayalım..ben inanıyorum ki çok çabuk bitircez..recep ayı rabbimin ayı..onun rızası için atılacak her adımda ,eminim ki bizleriyalnız bırakmıyacaktır..
ilk 10 cüzü ben alıyorum..hepinizden bu konuda duyarlılık bekliyorum..okuyamayanlar okuyanlara dagıtsın vesile olsun...duasınıda köy imamımıza yaptırırız inş...Recep ayı şimdiden hepimize hayırlı olsun..hakkıyla yaşayabilmeyi nasip etsin hüda...
|
|
|
|
Zaman, Birlikten Kuvvet Doğurma Zamanı Değil; Zaman, Tek Başına Dimdik Ayakta Kalabilmeyi Başarma Zamanıdır...!!!
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
|
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2008, 13:06:19 » |
|
'Allah, o kadından daha şefkatlidir'
İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamber Efendimiz, saâdet meclisinde oturuyordu. Mescide bir esir grubu getirildi. O sırada Allah Resûlü (sas), bir kadının yana yakıla bir şeyler aradığını gördü. Kadın yakaladığı her çocuğu sinesine basıyor, kokluyor sonra bırakıyordu.
Sonra kendi yavrusunu buldu, bağrına bastı. Doyma bilmeden onu öpüyor, kokluyor, tekrar bağrına basıyordu.
Allah Resûlü (sas) bu manzara karşısında iyice doldu.
Hıçkıra hıçkıra ağlayarak parmağıyla yanındakilere bu kadını gösterdi ve:
“Şu kadını görüyor musunuz?” dedi.
Sahabe cevap verdi: “Evet Ya Rasulallah!”
Allah Resûlü (sas) tekrar:
“Bu kadın şu kucağındaki çocuğunu cehenneme atar mı?” diye sordu.
Sahabe “Hayır ya Rasulallah!” karşılığını verdi.
Ve işte bunun üzerine İki Cihan Serveri şu hikmet dolu sözleri söyledi:
“Allah o kadından daha şefkatlidir, kullarını cehenneme atmak istemez.”
İşte böylesine başdöndürücü bir şefkat ve merhamete sahip olan Allahu Teala, sene içinde kulları için gönül dünyalarında adeta bir manevi hamle yapmaları adına bazı özel gün ve geceler yaratmıştır.
Bu özel zaman dilimlerinde Cenab-ı Hakk’ın rahmet esintileri sağanak sağanak yağmaktadır. Şu günlerde bu zaman dilimlerinden “üç aylar”a kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Malum olduğu üzere halkımız arasında Arabi aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına “üç aylar” deniyor.
Ahiret ticaretinin yapıldığı kazançlı bir pazar durumunda olan üç aylar, yılda ancak bir defa açılır ve üç ay boyunca devam eder.
İstifade edebilenlerin çok şey kazandığı bu pazarı kaçıranlar, gelecek mevsimi beklemek zorundadır. Tabii ömürleri yeterse.
Kimse yarına çıkmaya garanti veremediği gibi, gelecek mevsime yetişmeyi de taahhüt edemez.
Öyleyse yapılacak iş, bu mevsimi çok iyi değerlendirmek, bunun için de onu elimize geçen son fırsat olarak kabul etmek.
Üç aylar fırsat günleridir, çok bereketli bir kazanç mevsimidir.
Böylesine bir koyup binler alabileceğimiz kazanç kuşağında kaybetmemek için bu günleri iyi değerlendirmeliyiz.
-Ali Demirel
hanimlar.com Mubarek üç ayların hayırlara vesile olmasını Allah cc dilerim
Menzilli kardeşim böyle güzel bir konuyu çatıgın için teşekkür ederim [/color]
|
|
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2008, 09:49:16 Gönderen: Mehmet Sayın »
|
|
|
|
|
Reşat ( Hüseyin Oğuz)
Aliçerçili
Sülale: Karalar
|
|
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2008, 00:20:02 » |
|
Mübarek üç aylarınınız ve Regaip kandiliniz mübarek olsun.
|
|
|
|
|
|
|
Esmahan Oğuz Erdal
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
|
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2008, 14:37:18 » |
|
TÜM İSLAM ALEMİNİN KANDİLİNİ KUTLAR, MÜBAREK ÜÇ AYLARIN BEREKETLİ GEÇMESİ DİLEKLERİMLE. HAYIRLI KANDİLLER..
|
|
|
|
- Okuyarak anlayamazsın hiçbir zaman "Hayat" denen o defteri.. Kaybedince anlar insanoğlu elinde tuttuğu o Kıymeti..!
|
|
|
Esmahan Oğuz Erdal
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
|
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2008, 14:42:12 » |
|
SEVGİLİ ALİÇERÇİLİLER..HATİM BAŞLATSAK NE DERSİNİZ? İYİ DÜŞÜN MÜŞSÜN ARKADAŞIM.AMA BENİM YARIM HATİMİM VAR ONUTAMAMLICAM. ANCA 3 CÜZ ALABİLİRİM.
|
|
|
|
- Okuyarak anlayamazsın hiçbir zaman "Hayat" denen o defteri.. Kaybedince anlar insanoğlu elinde tuttuğu o Kıymeti..!
|
|
|
Isa Ege
Aliçerçili
Sülale: Hafızoğlu
YOLUMUZ HAK YOLU OLSUN
|
|
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2008, 15:33:00 » |
|
3 ayların başlangıcı mübarek regaip kandilinizi kutlar; Türk- İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim . Aliçerçi ailesinide ayrıca kutlarım.
|
|
|
|
MEDİNE GÜLÜ
|
|
|
Ayşe Teke
|
|
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2008, 20:17:39 » |
|
SEVGİLİ ALİÇERÇİLİLER..HATİM BAŞLATSAK NE DERSİNİZ? İYİ DÜŞÜN MÜŞSÜN ARKADAŞIM.AMA BENİM YARIM HATİMİM VAR ONUTAMAMLICAM. ANCA 3 CÜZ ALABİLİRİM. Allah razı olsun esmahan kardeşim..11.12.13. senin ..bilen arkadaşlarınada dagıtabilirsen sevinirim...allah razı olsun...
|
|
|
|
|
|
|
Ramazan Oğuz
|
|
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2008, 21:33:22 » |
|
Mübarek Regaip kandilinizi kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
|
« Yanıtla #9 : 04 Temmuz 2008, 15:56:21 » |
|
Bu kervana 14 ve 15 cüzle katılıyorum.Irabbım adedimizi artırsın...(son tarih 29 temmuzdu galiba)
|
|
|
|
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
|
|
|
Ayşe Teke
|
|
« Yanıtla #10 : 04 Temmuz 2008, 16:09:52 » |
|
ALLAH RAZI OLSUN ABİ..16.17.18.19.20. CÜZDE BEN ALIYORUM..GERİYE 10 CÜZ KALIYOR..BUNLARDA DİGER ÜYELERİN..ÖZELLİKLE FATMA YILMAZ KARDEŞİMDEN DESTEK BEKLİYORUM..
|
|
|
|
|
|
|
Fatma Yılmaz
Aliçerçili
Sülale: Yilmazlar
|
|
« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2008, 15:12:07 » |
|
EVET ABLACIM DESTEK OLMAK BİZİM GÖREVİMİZ:) ALLAHIN İZNİYLE 21 22 23 24 25 26. CÜZLERİ BEN ALIYORUM İNŞ...
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Teke
|
|
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2008, 15:13:56 » |
|
ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL KARDEŞİM BENİM..H.Z.FATIMAYA KOMŞU OLASIN İNŞ..
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
Sülale: Iskenderel
|
|
« Yanıtla #13 : 09 Temmuz 2008, 22:47:06 » |
|
27-28 ben alıyorum
|