|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #16 : 23 Haziran 2009, 12:10:45 » |
|
Mübarek üç aylarınınızı ve Regaip kandilinizi kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
|
|
|
|
|
|
|
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #17 : 24 Haziran 2009, 00:33:01 » |
|
RE: RECEP AYININ FAZİLETLERİ
--------------------------------------------------------------------------------
Receb Ayının İlk Gecesinde Okuması Gereken Duâ
Receb ayının ilk gecesinde, namazını bitirdikten sonra, bir kimsenin şöyle duâ etmesi müstahaptır: - ALLAHım, hallerini sana arz edenler, bu gece arz edeceklerdir. Zâtını niyetine alanlar bu gece niyetlerini alıp sana yönelirler. Talep sahibi olanlar, iyiliğini ve fazlını umanlar, ancak bu gece umacaklardır. Bu gece senin katından gelen hoş kokular, bahşişler, ihsanlar, hibeler vardır. Kullarından dilediğine ihsanını, nimetini, iyiliğini yağdırırsın. Senden inayet gelmeyene dahi; anlatılan ihsanlardan yana bir şey vermezsin. Ben, senin muhtaç bir kulunun. Fazlını, iyiliğini ummaktayım. Ey Mevlam, bu gece halkından biri için ihsanına dair bir cömertlikte bulunacaksan, fazlını vereceksen; Mu-hammed'e ve onun âline salât eyle. Çok olan ihsanından ve iyiliğinden bana da nasib eyle. Ey Âlemlerin Rabbı. Anlatıldığına göre: Hazreti Ali r.a. senenin dört gecesinde kendisini ibadete verirdi. O geceler şunlardı: 1. Receb ayının ilk gecesi. 2. Ramazan bayramı gecesi. 3. Kurban bayramı gecesi. 4. Şâban ayının orta gecesi. (Yani: On beşinci gecesi) Hazreti Ali'nin o gecelerde okuduğu duâ şuydu: - ALLAHım, Muhammed'e ve âline salât eyle. Onlar hikmet kandilleri, nimet sahipleri, temizlik kaynaklarıdır. Onların hürmetine, her kötülükten beni de temizle. Al-danmış bir halde, gaflet içinde beni yakalama. İşimin sonunu hasret ve pişmanlık eyleme. Benden razı ol. Senin mağfiretin zâlimler içindir; ben de zâlimlerdenim. ALLAHım, sana zararı olmayacak şekilde beni bağışla. Sana yaramayan şeyi bana ihsan eyle. Sen rahmeti bol olansın. Hikmetine erişilemeyensin. Bana bolluk, rahat, güven, sağlık, şükür, afiyet, korunma ver. Bana ve sevdiğin kullara sabır ve doğruluk ver. , Bana kolaylık ver; ama onunla bir zorluk olmasın. Yaptığım bu dileğime, ailemi, çocuğumu, senin için sevdiğim kardeşlerimi de katarım; onlara aynı şeyleri senden dilerim. Keza beni doğuranı da. Bütün müslüman erkekleri ve müslüman kadınları; mümin erkekleri ve mümin kadınları da duâma dahil eylerim.
Abdülkadir Geylanî Tercüme: Abdülkadir Akçiçek Alperen Yayınları
Tüm islam aleminin recep ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
Acizane bir önerim var üç ayların hürmetine hatim indirelim derim inşallah eğer kabul ederseniz ilk 1 - 2-3-4-5 cüzle başlamak isiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
Hüseyin Bahadır Tosun
|
|
« Yanıtla #18 : 24 Haziran 2009, 08:41:00 » |
|
Mübarek üç aylarınınız ve Regaip kandiliniz mübarek olsun.
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Teke
|
|
« Yanıtla #19 : 24 Haziran 2009, 09:45:40 » |
|
RECE Bİ ŞERİF Receb-i Şerif,Allâhü TeâLâ’nın ayı,ŞA’bân-ı Şerif,benim ayım.Ramazan-ı Şerif,ümmetimin ayıdır.(H.Ş.el câmiu-s Sağir) Yarın idrak edeceğimiz mübarek Recep ayı ,kameri ayların yedincisidir.’Eşhuru hurum’dan olan bu ay Şehrullah yani ALLÂHU TEÂLÂ’nın ayıdır.Bu aya oruçlu girmeli,bu ay Cenab-ı Hakka mahsus bir ay olduğu için yalnız zÂtı ilÂhi’yi bildiren İhlÂs süresini çok okumalı. Birinci .günü oruç tutanlara üç yılİkinci gün oruç tutanlara iki yılÜçüncü .gün oruç tutanlara bir senelik nafile oruç sevabı verilir .üç gününden sonraki her gününe birer ay oruç sevabı verilir.bu hadisi şerif ile sabittir. (fazilet takvimi)İSLAM ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.--------------------
|
|
|
|
Zaman, Birlikten Kuvvet Doğurma Zamanı Değil; Zaman, Tek Başına Dimdik Ayakta Kalabilmeyi Başarma Zamanıdır...!!!
|
|
|
Ayşe Teke
|
|
« Yanıtla #20 : 24 Haziran 2009, 09:47:33 » |
|
NEDİR RECEB ? -”Recep” kelimesi, ta’zim manasına gelen (tercib) kökünden alınmadır. Recep ayında tevbe edenlerin üzerine rahmet döküldüğü ve amel edenlerin amellerinin kabulünden onların üzerine nur yağdığı için (Esam) denir.Bu aya “Esam-sağı”da denir. Çünkü bu ayda savaşmanın iyi olduğu duyulmaz.Denir ki;-“Recep cennete bir nehrin adıdır ki, onun suyu, sütten daha beyaz, baldan daha tatlı ve kardan daha soğuktur. Bu nehirden ancak Receb-i şerifte oruç tutan içer.Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki;-“Recep Allah (c.c.) ın ayıdır. Şaban benim ayım, Ramazan ise Ümmetimin ayıdır.”Ehli işaret şöyle der;-“Receb, Re, Cim, Be, den ibaret olan üç harften ibarettir.Re, Allah (c.c.)ın rahmetine,Cim de Kulun suçuna,Be ise Allah (c.c.) ıhsanına Delalet ederler.Sanki Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:-“Kulumun suçunu rahmetimle ihsanım arasında kılarım.”Ebu Hüreyre (r.a.) den rivayet edilir. Der ki: Resulullah (a.s.v.) buyurdular:-“Kim ki, Recab’ın yirmi yedinci günü oruç tutarsa, Onun için altmış aylık oruç sevabı yazılır.”Receb-i şerifin Yirmi yedinci günü Cebrail (aleyhisselam) ın Resulullah (a.s.v.) a risaletle ilk geldiği gündür. Peygamber Efendimiz (a.s.v.) Mi’raci da o günde olmuştur.Derler ki;-“Allah Teala (c.c.) dört ayı zinetlendirdi:Zilkade,Zilhacce,MuharremReceb;Bunların faziletini” Hakikatde ayların sayısı Allah (c.c.) yanında, Allah (c.c.) kitabında -Ta gökleri ve yeri yarattığı günden beri- on iki aydır. Onlardan dördü haram olanlardır.” Ayeti kerimesi ile beyan buyurdu.Rivayet edilir ki;Bir kadın beyt-i Makdisde Recep ayının her gününde on iki bin def’a İHLAS suresini okuyordu. Kadın Recep ayında yün elbise giyerdi. Bu kadın hastalandı. Oğluna kendisini yün elbise ile defn etmesini vasiyet etti.Kadın öldüğü zaman oğlu onu beyaz kefenle defn etti. Çocuk annesini ru’yasında gördü. Annesi ona şöyle diyordu:-“Ben senden razi değilim. Çünkü sen benim vasiyetimi yerine geitrmedin.”Kadının oğlu korkarak uyandı. Hemen annesinin yün elbisesini alıp onu kendisiyle defn etmek için annesinin kabrına gitti. Kabrini açınca annesini kabirde bulamadı. Bu hale şaşırıp kaldı. Bu sırada kendisine şöyle bir nida geldi.-“Sen bilmiyormusun? Biz receb ayında bize itaat edeni yalnız başına bırakmayız.”Rivayet edilir ki;-“Receb ayının ilk Cum’asında gecenin üçte biri olduğu zaman Receb ayında oruç tutanlar için istiğfar etmeyen hiç bir melek kalmaz.Enes (r.a.)den rivayet edilir:-“Resulullah (s.a.v.) buyurmuştur ki;-“kim ki, (Zil’kade, Zil’hicce, Muharem ve receb’ den ibaret olan) haram aylarında üç gün oruç tutarsa onun için dokuz yüz senelik ibadet sevabı yazılır.Enes (r.a.) şöyle der;-“Bu hadis-i şerif eğer Resulullah (a.s.v.) tan işitmedimse kulaklarım sağır olsun.”Kalblerin Keşfi (İmam-i Ğazali)Allah-u Teala hazretleri (c.c.) bzileri ve sizleri Receb ayının mükafatına inanarak o ayı ibadetle, taatle geçiren kullarından eylesin. AMİN…..--------------------
|
|
|
|
Zaman, Birlikten Kuvvet Doğurma Zamanı Değil; Zaman, Tek Başına Dimdik Ayakta Kalabilmeyi Başarma Zamanıdır...!!!
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
|
« Yanıtla #21 : 24 Haziran 2009, 14:48:24 » |
|
Ya İlahi! Receb ve Şabanı hakkımızda hayırlı kıl,bizleri Ramazan'a kavuştur!..
|
|
|
|
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
|
|
|
Reşat ( Hüseyin Oğuz)
Aliçerçili
Sülale: Karalar
|
|
« Yanıtla #22 : 14 Haziran 2010, 00:21:52 » |
|
Mübarek üç aylarınınız mübarek olsun.
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #23 : 12 Mayıs 2013, 11:15:41 » |
|
Mübârek üç aylardan Recep ayı başladı. Bu ay tevbe, hürmet ve ibâdet; Şaban muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Zünnûn-i Mısrî hazretleri buyurdu ki: “Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır.” Bu aylara hürmet etmek, günahlardan uzaklaşmakla ve ibâdetleri yapmakla olur. Bu mübârek zamanlarda vadedilen sevaplara kavuşabilmek için, her şeyden önce itikâdı düzeltmelidir. İlmihâl bilgilerini öğrenmeli ve yaşayışını bunlara uygun hâle getirmelidir. Çok tevbe ve istiğfar etmeli, kazâya kalmış namazlarını, hemen kazâ etmeye başlamalıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regâib Kandili’dir. Bu geceye hürmet edenler affedilir. Recep ayının her gecesi kıymetlidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince daha kıymetli olmaktadır.
|
|
|
|
|
|
|
Orhan Oğuz
Aliçerçili
Sülale: Karalar
|
|
« Yanıtla #24 : 01 Mayıs 2014, 11:55:38 » |
|
Mübarek üç aylarınınız ve Regaip kandiliniz mübarek olsun.
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #25 : 19 Nisan 2015, 19:22:05 » |
|
Mübârek üç aylardan Recep ayı başladı. Bu ay tevbe, hürmet ve ibâdet; Şaban muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Zünnûn-i Mısrî hazretleri buyurdu ki: “Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır.” Bu aylara hürmet etmek, günahlardan uzaklaşmakla ve ibâdetleri yapmakla olur. Bu mübârek zamanlarda vadedilen sevaplara kavuşabilmek için, her şeyden önce itikâdı düzeltmelidir. İlmihâl bilgilerini öğrenmeli ve yaşayışını bunlara uygun hâle getirmelidir. Çok tevbe ve istiğfar etmeli, kazâya kalmış namazlarını, hemen kazâ etmeye başlamalıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regâib Kandili’dir. Bu geceye hürmet edenler affedilir. Recep ayının her gecesi kıymetlidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince daha kıymetli olmaktadır
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #26 : 07 Nisan 2016, 23:20:38 » |
|
Mübârek üç aylardan Recep ayı başladı. Bu ay tevbe, hürmet ve ibâdet; Şaban muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Zünnûn-i Mısrî hazretleri buyurdu ki: “Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır.” Bu aylara hürmet etmek, günahlardan uzaklaşmakla ve ibâdetleri yapmakla olur. Bu mübârek zamanlarda vadedilen sevaplara kavuşabilmek için, her şeyden önce itikâdı düzeltmelidir. İlmihâl bilgilerini öğrenmeli ve yaşayışını bunlara uygun hâle getirmelidir. Çok tevbe ve istiğfar etmeli, kazâya kalmış namazlarını, hemen kazâ etmeye başlamalıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regâib Kandili’dir. Bu geceye hürmet edenler affedilir. Recep ayının her gecesi kıymetlidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince daha kıymetli olmaktadır
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #27 : 29 Mart 2017, 19:45:40 » |
|
29 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR : >>> Peygamber efendimizin duası : "Allah'ım bize recep ve şaban ayını mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır" (Müsned , 1/ 259) >>> Efendimiz Aleyhisselam Ramazan dışında en çok recep ve şaban aylarında nafile oruç tutmuştur.( Buhari Savm, 53) Ama ramazan ayı dışında diğer ayların hiç birinde tamamen oruçlu geçirmemistir. Özellikle ayın başında orta ve sonunda oruç tutmanın fazileti büyüktür . Burada Nebevi ölçüye dikkat etmeli ibadetlerde de itidalli olmalıyız .
>>> Allah katın da bazı mekanların , günlerin ve ayların özel bir yeri ve fazileti vardır . Bizler üç aylar olarak bilinip önem verilen özel günlere giriyoruz . Burada yapılması gereken nefis muhasebesi , günahlarımıza tevbe ve yeniden bir ruhi inkişaftır. Ya degilse KULLUK ÖMÜR BOYU SON NEFESE KADAR YAPILMASI GEREKİR . Bizler sadece belli geceler günler ibadet yapıp diğer zamanlar Allah u Teala ya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmessek bu doğru bir yaklaşım ve davranış olmaz. Bu mübarek aylarda ve günlerde nafile ibadetleri artırmamız sünnettir fazileti büyüktür ama asıl yapmamız gereken , HEM RABBİMİZE HEM DE İNSANLARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİRİP ÖLMEDEN ÖNCE KENDİMİZİ HESABA ÇEKMEK VE ÜZERİMİZDE Kİ GAFLET TOZLARINI SİLMEKTİR. Yüce Rabbimiz fazileti büyük günlerin özelde nefislerimizin ıslahına genel de dünya Müslümanlarının kurtuluşuna vesile olmasını nasip eylesin . Rabbim günah ve kusurlarımızı affı mağfiret eylesin , kardeşlerimizle aramızda bulunan kin ve nefreti beltaraf eyleyip İslam kardeşliğini yaşamayı nasip eylesin . AMİN
(Abdulkerim Temizcan 28.03.2017)
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #28 : 19 Mart 2018, 09:27:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
|
« Yanıtla #29 : 24 Şubat 2020, 21:46:16 » |
|
Mübârek üç aylardan Recep ayı başladı. Bu ay tevbe, hürmet ve ibâdet; Şaban muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Zünnûn-i Mısrî hazretleri buyurdu ki: “Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır.” Bu aylara hürmet etmek, günahlardan uzaklaşmakla ve ibâdetleri yapmakla olur. Bu mübârek zamanlarda vadedilen sevaplara kavuşabilmek için, her şeyden önce itikâdı düzeltmelidir. İlmihâl bilgilerini öğrenmeli ve yaşayışını bunlara uygun hâle getirmelidir. Çok tevbe ve istiğfar etmeli, kazâya kalmış namazlarını, hemen kazâ etmeye başlamalıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regâib Kandili’dir. Bu geceye hürmet edenler affedilir. Recep ayının her gecesi kıymetlidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir.
|
|
|
|
|
|
|
|