Abdullah Demir
Aliçerçili
Sülale: Misafir (karayahyalı)
|
 |
« : 10 Ağustos 2010, 09:10:01 » |
|
Bereket ayı ramazan evlerimize misafir oluyor. Herkese hayırlı ramazanlar...
Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, insanlığın en son aydınlatıcısı İslam’ın tohumlarının atıldığı bu ay, içinde "bin aydan daha hayırlı" olarak nitelenen Kadir Gecesi’nin bulunduğu, manevi değeri çok yüksek bir aydır.
Yüce Allah, Kutsal Kitabımız Kur’an’da şöyle buyurmaktadır:
"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır..." (Bakara, 2/185.)
Rahmet ve bereket ayı ramazan...
O kadar bereketli ki, insanın geçmişindeki kirleri, lekeleri bir anda atıp savurma şansını yakaladığı tek ay!
Nitekim Peygamber Efendimiz, bunun müjdesini Müslümanlara, "Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır"( Buhari, Savm, 7) diyerek vermiştir.
|
|
|
|
|
|
|
Sabiha Oğuz
Aliçerçili
Sülale: Karalar
|
 |
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2010, 10:44:11 » |
|
Hayırlı Ramazanlar.
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
 |
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2010, 18:10:37 » |
|
Bütün köylülerime ve İslam alemine hayırlı Ramazanlar dilerim.
|
|
|
|
|
|
|
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2010, 18:50:40 » |
|
tüm islam aleminin ayın sultanı ramazanışeriflerini kutlar hayırlara vesile olması dileğiyle hayırlı ramazanlar
|
|
|
|
|
|
|
Abdulkadir
|
 |
« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2010, 19:00:11 » |
|
Sevgili hemşerilerimin, Muhterem Müminler! Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ve kandillerle devam eden mânevî bir atmosferden geçerek, üç ayların sonuncusu, on bir ayın sultanı Ramazan’a varmış bulunuyoruz. bu gece inşâallah ilk teravihimizi kılıp, ilk sahurumuza kalkacağız. Rabbim hepimiz için hayırlara vesile eylesin. Diğer zamanlara göre Ramazan’nın dinî hayatımızda ayrı bir yeri, ayrı bir önemi var, Değerli Cemaat… Çünkü Yüce Kitabımız, Mîlâdî 610 yılında, bundan tam 1400 yıl önce böyle bir Ramazan ayında yeryüzüne inmeye başladı. Allah Teâlâ bunu bize şöyle bildiriyor: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın idirildiği aydır.” Dolayısıyla Yüce Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği, insanlık için en mükemmel ahlâk örneği olan Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya peygamberlik görevi bu ayda verildi. “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesi bu aydadır. İslâm’ın beş şartından biri olan oruç bu ayda tutulmaktadır. Fitre ve zekâtlarımızı bu ayda veririz.
Değerli Kardeşlerim! Ramazan’ın ve bu ayda tutulan orucun fert ve toplum için birçok faydası vardır. Ramazanda, tövbe ve dualarımızla günahlarımızdan arınırız. Oruç sayesinde açların halini anlarız, yoksulluk içinde kıvranan, bir dilim ekmeğe, bir kaşık çorbaya muhtaç olan insanları düşünürüz. Aç kalarak, hem Allah’ın bize bahşettiği nimetlerin kıymetini anlarız, hem de yoksullara yardım etmenin insânî bir görev olduğunu idrak ederiz. Teravih namazlarında bütün Müslümanlar omuz omuza saf tutar. Böylece insanlar kaynaşır; birlik ve kardeşlik duyguları pekişir. Ramazan Kur’an ayıdır. Rahmet ve mağfiret ayıdır. Yapılan her bir ibadete, kat kat karşılığının verildiği, mükâfat kazanma ayıdır. Hadis-i Şerif’e göre, Ramazan ayında cennet kapıları ardına kadar açılır, cehennem kapıları kapanır, azgın şeytanlar zincire vurulur. Bu ayın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş fırsatıdır.
Ramazan orucunun farz kılınmasının hikmeti, müminlerin kötülüklerden arınması, güzel meziyetlerle donanmasıdır. Öyleyse oruçlarımızı, farz kılınma hikmetine uygun bir şekilde tutmalıyız; sevabını azaltacak davranışlardan sakınmalıyız. Rasulullah bu konuda şöyle buyurur: “Biriniz oruçlu olduğunda çirkin söz söylemesin, kimseyle çekişmesin. Şayet birisi kendisine sataşırsa ‘Ben oruçluyum, ben oruçluyum’ desin.” “Kim ki, yalan dolanla iş görmeyi bırakmazsa, bilsin ki onun aç kalmasına Allah’ın ihtiyacı yoktur” . Ramazan ayında kötü alışkanlıklarımızı, kusur ve günahlarımızı terketmeli, bütün varlığımızla Yüce Allah’a yönelmeliyiz. Bu ayı ibadet, dua ve hayır hasenatla ihya etmeli, bol bol Kur’an okumalıyız. Camilerde okunan mukabeleleri takip etmeli, evlerimizde Kur’an okuma programları düzenlemeliyiz.
Hayırlı Ramazanlar
|
|
|
|
|
|
|
Furkan Kavalci
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2010, 19:22:38 » |
|
hayırlı Ramazanlar dilerim.
|
|
|
|
|
|
|
Ramis
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2010, 20:54:47 » |
|
Hayırlı Ramazanlar, haydi teraviye
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Teke
|
 |
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2010, 22:39:21 » |
|
Allah'ım! Sen'in her şeyi kaplayan rahmetin hakkına; ve kendisiyle her şeye üstün geldiğin, karşısında her şeyin boyun eğdiği e her şeyin ram olduğu gücün hakkına; ve her şeye galip geldiğin ceberut (ilahi azamet) un hakkına; ve önünde hiç bir şeyin duramadığı izzetin hakkına, ve her şeyi dolduran azametin hakkına; ve her şeye üstün gelen saltanatın hakkına; ve her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak veçhin hakkına; ve her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına; ve her şeyi ihata eden ilmin hakkına, ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına, Senden niyaz ederim.
Ey Nur, ey Kuddüs, ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri! Allah'ım! Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı bağışla. Allah'ım! Bedbahtlıklara yol açan günahlarımı bağışla. Allah'ım! Nimetleri değiştiren günahlarımı bağışla. Allah'ım! Duanın icabetini önleyen günahlarımı bağışla. Allah'ım! Belanın inmesine sebebiyet veren günahlarımı bağışla. Allah'ım! işlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları bağışla. Allah'ım! Ben san zikrinle yaklaşmak istiyorum, ve Sen'inle Sen'den şefaat diliyorum; ve cömertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum Sen'den.
Allah'ım! Huzu, huşu ve zelil olmuş bir dille, Sen'den (hatalarıma) göz yummanı, bana merhametli davranmanı- beni verdiğine razı ve kani kılmanı ve her durumda mütevazı kılmanı dilerim.
Allah'ım! İhtiyaç ve yoksulluğu şiddetli olan, ve hacetini zorluklar anında kapına getirme, katında bulunanlara büyük rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi Sana yalvarırım. Allah'ım! Sen'in saltanatın azimdir ve mekanın yücedir, tedbirin gizlidir e fermanın aşikar; kahrın galip ve kudretin her yerde caridir; ve senin hükümetinden kaçmak imkansızdır.
Allah'ım! Sen'den başka günahlarımı bağışlayacak; kabahatlerimi öretecek; kötü amelimi iyiye çevirecek birini bulamam.
Sen'den başka ilah yoktur; münezzehsin; Sana hamdederim. Amin..
|
|
|
|
Zaman, Birlikten Kuvvet Doğurma Zamanı Değil; Zaman, Tek Başına Dimdik Ayakta Kalabilmeyi Başarma Zamanıdır...!!!
|
|
|
H. Kübra Oğuz
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2010, 04:12:12 » |
|
Hayırlı sahurlar.
|
|
|
|
|
|
|
Sabiha Oğuz
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2010, 01:09:00 » |
|
Ramazan Ayının bereketi hanenize, Hoş Görüsü gönüllerinize, Sabrı ruhunuza dolsun. Orucunuz Makbul , Dularınız kabul olsun.. Hayırlı Ramazanlar.
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
 |
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2010, 18:30:10 » |
|
Allah'ım!
Senin rızan için oruç tuttum.Sana inandım,Sana güvendim.
Senin rızkınla iftar ediyorum.
Hamd olsun vermiş olduğun nimetlere,sağlık ve afiyete.
Allah'ım!
Beni,anamı-babamı ve inananları koru.Hem dünyada,hem de ahirette iyilikler ver.
Ülkemize ve insanlığa esenlikler ver.
|
|
|
|
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
 |
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2010, 19:49:03 » |
|
2. gün bitmek üzere , çok şükür bir zorluğu ile karşılaşmadık.
|
|
|
|
|
|
|
Çaglar Uçan
Aliçerçili
Sülale: Uçanlar
|
 |
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2010, 18:34:05 » |
|
Bütün Köyülülerimin ve İslam Aleminin Ramazan Ayı Hayırlı Olsun.
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
 |
« Yanıtla #13 : 16 Ağustos 2010, 14:38:35 » |
|
Mübarek Ramazan Ayı'nın Milletimiz ve Tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Tüm Müslümanların imanlarının artmasına vesile olan Ramazan Ayı Kuran ahlakının pekişmesine vesile olur
|
|
|
|
|
|
|
Orhan Oğuz
Aliçerçili
|
 |