Mustafakurt
Aliçerçili
Sülale: Meyreden Kurtlar
|
|
« : 20 Mayıs 2012, 21:30:23 » |
|
Selamün Aley küm köylüm Ve DostLar Yıl=2012.=Ay.Haziran.=Gün.20=Pazar= Kimi mutlu kimi Mutsuz Kimi İse de Azar Mutlu edemezsin insanları Değer Nazar Gurbetteyim 45 sene Özlemlerim Azar
Sev sevil dünyda negüzel Mutluluklar Bozkırlıyım meyreli Derler Turşucular Ne bulgur pilavı ne erişte onsun olmazlar Allaha şükret kuru yavan acı soğan.Lar Mustafa Kurt &Ne alakada Garındaş Lar
Hüzün giymiş gecelerde çile var, Sevda derdi cenderede bu gönül… Ayaz yemiş hecelerde sel sis kar, Veda gerdi kırıldı dal soldu gül…
Yâr yürekten sevdim seni can gibi, Aşka akan damarlarda kan gibi, Kör geceye doğan güneş tan gibi, Sensiz gülüm ne noktayım ne virgül…
Nadidesin yok evrende emsalin, Tek mekânım gümüş gönül kumsalın, Öykün benim olmam senin masalın, Koy kafese ah sevgilim der bülbül…
Sensin gülüm aşk nakışlı mendilim, Bu dünyamı aydınlatan kandilim, Başkasına ben yâr dersem kes dilim, At ateşe kül olayım canan kül…
Cantekin der; tek limanım sahilim, Sevdan ile cayır cayır dâhilim, Bir tanemsin ondan hırçın cahilim, Sen gideli boynum bükük göz melül…
Nadidesin Yâr Hüzün giymiş gecelerde çile var, Sevda derdi cenderede bu gönül… Ayaz yemiş hecelerde sel sis kar, Veda gerdi kırıldı dal soldu gül…
Yâr yürekten sevdim seni can gibi, Aşka akan damarlarda kan gibi, Kör geceye doğan güneş tan gibi, Sensiz gülüm ne noktayım ne virgül…
Nadidesin yok evrende emsalin, Tek mekânım gümüş gönül kumsalın, Öykün benim olmam senin masalın, Koy kafese ah sevgilim der bülbül…
Sensin gülüm aşk nakışlı mendilim, Bu dünyamı aydınlatan kandilim, Başkasına ben yâr dersem kes dilim, At ateşe kül olayım canan kül…
Cantekin der; tek limanım sahilim, Sevdan ile cayır cayır dâhilim, Bir tanemsin ondan hırçın cahilim, Sen gideli boynum bükük göz melül.
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2012, 15:10:06 » |
|
Bozkırda
BOZ KIRDA
Haftada birgurulur bozkırın pazarı Mübarek ginlerden oda cumağı Ortasında akar çay yüzer kazları Bizim oğlan nirelisin diye sorması
Gençler delikanlı kızlar harmanı Onsekizine varmadan bulur gocayı Sekiz metreden diktirir ler şalvarı Urba bilmez amma giyer fisdanı
Tahın pekmez küflü keşi çok sever Misavir ipek sever ocağa çayı sürer Birde Hanımın köylüysen eğer Canımın içibenim köylüm diye över
Yeşil bozkırımın birbaşkadır havası Gazma yoksa çapayla gazar bosdanı Türküyü sever söyler aslan mustafamı Suyu serttir mert olur amma insanı
Yağlı üyük aliçerçi bahatlar kenarda Bir bozkırda değil canım gonyada Türkiye değil hatta goca dünyada Vakit ayırıp da uğra harmanpınara
Mustafa kurt.
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2012, 15:13:14 » |
|
Dadaşam
Tortumun üstünde serinlikler oliyr Halay çeker davula tokmağı vurur Düşmansa tokadını çok ağır vurur Erzurim için ölen dadaş gardaşsın
Hayının yoluna heç boynun eğmez İyiliği çok sever gari bana değmez Yiğittir dadaşım kötüyü hiç sevmez Dadaşam gardaşım efelik sökmez
Hakgın vergisidir dadaşımın yüreği Kışı boldur cuvvetli bükülmez bileği Bir nara atınca inletir göğü topraği Yaratan vermiş guveti güzel yüregi
Bütün dünya hayran senin huyuna Malın davarın sürüyünen ahırına Olti taşın tesbih inci gibin boynuna Dadaş güzelim esmer selvi boyuna
Mustafa KURT
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2012, 19:09:43 » |
|
Mustafa Kurt Seni seviyorum ile ilgili Akroştiş şiir
S armıştı tüm bedenimi umarsızca E llerinin sıcaklığı bütün ihtişamıyla N e zaman umutlarım azalsa aşka İ lk günkü gibi bak bana doyasıya
S evmeli senin gibi tüm yürekler E saretine benliğini teslim eder V elhasıl aşk fedakarlık ister İ lle de buluşmalı ayrılmamalı eller Y orgun gözlerden yaş akmalı birer birer O yaşlar aşkın, sevginin ifadesi olmalı R üyalardan değil, gerçek bu sana seslenişim U mutlar hep taze, sana doğru koşmalı
Mustafa kurt meyreliyim ağam. öğünmek gibi olsun hanı.
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2012, 19:25:33 » |
|
A=Liçerçilim Mutlu ol yaşadıklarınız için, L=alolmasın dilin Aldığınız nefes, içtiğiniz su için İ=çin için Ağlaya bildiiniz için Ç=ünkü Yeri geldiğinde hıçkırabildiğin için E=min olun Mutlu ol, insan olduğun için R=azı olun Mutlu olun, insan olduğunuz için Ç=ekinmeyin Yaşayacakların, yaşatacakların için İ=nanın hayat güzel mutlu ve mesut olmanız için
Üzülebildiğin için bile mutlu olunuz Ağladığın, gözyaşı döktüğün zamanda bile Hayattan nefretini dile getirdiğin anda bile Gülün kendinize ve mutlu olun ölesiye
Gurbette garip Birmeyreli 20.5.2012. Pazar.
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #5 : 23 Mayıs 2012, 19:27:37 » |
|
Bir Şiir Yazsam Okurmusun Dinlermisin Dost. « : 20 Mayıs 2012, 21:07:46 » Alıntı Değiştir Sil A=Liçerçilim Mutlu ol yaşadıklarınız için, L=alolmasın dilin Aldığınız nefes, içtiğiniz su için İ=çin için Ağlaya bildiiniz için Ç=ünkü Yeri geldiğinde hıçkırabildiğin için E=min olun Mutlu ol, insan olduğun için R=azı olun Mutlu olun, insan olduğunuz için Ç=ekinmeyin Yaşayacakların, yaşatacakların için İ=nanın hayat güzel mutlu ve mesut olmanız için
Üzülebildiğin için bile mutlu olunuz Ağladığın, gözyaşı döktüğün zamanda bile Hayattan nefretini dile getirdiğin anda bile Gülün kendinize ve mutlu olun ölesiye
Gurbette garip Birmeyreli 20.5.2012. Pazar.
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #6 : 23 Mayıs 2012, 20:29:29 » |
|
M=utlu olmalısın muhdarım U=ğraşır Çalışkandır muhtarımı çokta severim H=ulasa Hizmetlerin gördüm daim överim D=u,aların Alır para ikinci pilan derim A=bduraman Hizmet için koşar, benim muhtarım. R=azıdır hizmet,e yoktur parası I=Lımlıdır muhdarım Zevki sefası M=uhtaç etmesin onu allahım O bir köylü ağası
A=bduraman birdavamız olsun demişti B=iraz macera biraz gelir diye zannetti D=urum düzelir diye karpuz ekmişti U=ğraştı fakat işler tersine gitmişti R=azıydı ekmek parası için mücadele A=nlamadı nasip kısmet birşeydiye M=alıyla oldu rezil kimse önem semedi bile A=za kana at edsede çekti bir sürü çile N=ihayet zanaat dedi başladı demirciliğe Ş=ans desen elinin tuzu yoktu birde A=Li çerçilim bugünler kalmaz böyle H=ayırlı olur biter inan buçileler üzülme İ=nan sen yeterki mücade le,et N=erde sen bilemen sabr yakın Çıkarsın selamete
Mustafakurt meyreli.Hasret çeker köyüne.
BENİM MUHTARIM
Hep halkın yanında, hizmet peşinde Çok çalışkan titiz, her dem işinde Severiz muhtarımızı, Hisarüstü’ nde Hizmet için koşar, benim muhtarım.
Halkın sevgisini almış çalışır Dar gününde yoksullara ulaşır Hisarüstü’ ne böyle muhtar yaraşır Hizmet için koşar, benim muhtarım.
Çalışkandır muhtarımı çokta severim Hizmetlerin gördüm daim överim Sokaklarım ter temiz, gider çöplerim Hizmet için koşar, benim muhtarım.
Severiz muhtarımızı gurur duyarız Bütün seçimlerde yine, onunla varız Her zaman yanımızda, dert ortağımız Hizmet için koşar, benim muhtarım.
Halkın hizmetinde durmaz koşturur Halka hizmet eder, mutluluk bulur Bütün Hisarüstü ona, oyunu verir Hizmet için koşar, benim muhtarım.
Atatürk’ ün izinde hizmete koşar Bu azimle türlü, engeller aşar Hizmet aşkı ile, çalışır coşar Hizmet için koşar, benim muhtarım.
BAKARİ seninle gurur duyarsa Hizmetini dört bir, yana duyursa Yüreğinde hizmet aşkı olursa Hizmet için koşar, benim muhtarım.
Yılmaz Bakar-18.12.2011-Almanya
|
|
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2012, 07:44:34 » |
|
Bozkırda
BOZ KIRDA
Haftada birgurulur bozkırın pazarı Mübarek ginlerden oda cumağı Ortasında akar çay yüzer kazları Bizim oğlan nirelisin diye sorması
Gençler delikanlı kızlar harmanı Onsekizine varmadan bulur gocayı Sekiz metreden diktirir ler şalvarı Urba bilmez amma giyer fisdanı
Tahın pekmez küflü keşi çok sever Misavir ipek sever ocağa çayı sürer Birde Hanımın köylüysen eğer Canımın içibenim köylüm diye över
Yeşil bozkırımın birbaşkadır havası Gazma yoksa çapayla gazar bosdanı Türküyü sever söyler aslan mustafamı Suyu serttir mert olur amma insanı
Yağlı üyük aliçerçi bahatlar kenarda Bir bozkırda değil canım gonyada Türkiye değil hatta goca dünyada Vakit ayırıp da uğra harmanpınara
Mustafa kurt.izmir buca Şiirlerim Mustafa kurt ramazan gogulda.
|
|
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2012, 07:46:19 Gönderen: Mustafakurt »
|
|
|
|
|
Mustafakurt
Aliçerçili
|
|
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2012, 11:22:33 » |
|
Seçenekler
Etme Bulursun
Gönül bıktım senin elinden Ne halden anlarsınne benden Huzur istiyorum yarimden Fayda yok ne senden gelinden Bilmezmisin aşk ayrılık gurbet Sıra sıralı dağ gibi herbir dert Aile kalmadı enküçük ben fert Etma gönül etme bari şikayet Doluya koy almaz boşu dolmaz Hasretlik hicranı kimse sormaz Merak etme gönül sanada kalmaz Beni bana bırak güllerin solmaz Kırk beşsene tam gurbet eller,de Hnım Anlamaz çocuklar bilmez Sanırlar mutluyum yüzüm gülmez Gönül yad edllerde kahrın çekilmez Anlamazsın benim dertli halimi Güldürmedin kırbeşsene yüzümü Zemheri ayıda istersin sümbülü Bağlarım bahcem varmı sanırsın Çeke çeke bucanımdan usandım Hasretler içinde hayallere daldım Anamyok baba gardaş anlamadın Saçlarda alaca hep Siyah sandın Kalan ömrüm hatırına bırak artık beni bana Derya larda okyonusda Çöllerde kum serap olsa Gönül bıktım Arzuları,na Petek petek balmı verdin Söylermisin senin derdin Üçkız,la birde oğlan verdin Çekil miyorsun Su koyverdin Bugün günlerden perşembe Düşür düğün bak ne hallere Etme çektirme bak yine çile Rezil etme bak her kezlere Mustafa kurt efkarlandım yine 31.5.2012. Ege Buca.İZMİRDE
.
|
|
|
|
|
|
|
|