18 Nisan 2024, 03:45:23 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
 
   Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: DEPREMİ YAŞAMAYANLAR İÇİN İMTİHAN ZAMANI!  (Okunma Sayısı 204 defa)
Abdulkadir
Yönetici Yardımcısı
*****
Offline Offline

Sülale: köy imamı
Mesaj Sayısı: 997


« : 10 Mart 2023, 01:08:42 »

DEPREMİ YAŞAMAYANLAR İÇİN İMTİHAN ZAMANI!

Büyük bir afetin sonucunda göç dalgası başladı. Bugün bize hayat normal gelebilir ama depremi yaşamış kardeşlerimiz ya şehirleri terk ettiler ya da çadırlarda yaşamaya devam ediyorlar. Hayat şu anda onlar için kolay geçmiyor.
Bu olayı fırsat bilip ev kiralarını çoğaltanlar, ev fiyatlarını yükleltenler, gıda ve temel ihtiyaçlara kadar fiyat arttıranlar oluyor. Kur'an'ı Kerim'i ve peygamberimizin hayatını okuduğumuzda, müslümanlar zor durumdayken kendi menfaatini düşenenlerin münafıklar olduğunu görürüz. Müslüman bir kimse böyle bir olayda cebini değil, kardeşini düşünür. Bunun yanında halkımızın büyük bir çoğunluğu elhamdülillah evlerinin kapılarını açtılar, hiçbir ücret istemeden oturmalarını sağladılar. Maddi ve manevi imkanlarını seferber ettiler.
İşte burası dünya ve imtihan yeri. Kimi muhacir kimi ensar bazı kimselerde menfaatperest olmayı seçti. Siz put deyince sadece Efendimizin zamanında ki putlar mı aklınıza geliyor? Bugün para, maddiyat ve menfeat Menat, Uzza ve Lat gibi büyük putlardan olmuş.

Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:
"Azgınlık yapan ve dünya hayatını âhirete tercih eden kişi; Cehennem işte onun için tek barınaktır. Rabbinin huzurunda (hesap vermekten) korkan ve nefsine kötü arzuları yasaklayana gelince, onun barınağı da şüphe yok ki cennetin ta kendisidir." (Naziat, 37-41)

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.”
             (Buhârî, Mezâlim 3; Müslim, Birr 58)

Yüce Rabbimiz gelip geçici şu dünya hayatında ibret ve ders almayı nasip eylesin. En lüks binaların arabaların bir dakikada yok olduğunu gördüğü halde, kalbi katılaşmış maddiyat için insanları zor durumda bırakanlardan eylemesin. Kardeşlerimize hakkıyla sahip çıkmayı, maddi ve manevi olarak yanlarında olmayı nasip eylesin. Amin.
                                (Abdulkerim Temizcan)
Logged
Sayfa: 1
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!